• Lisy na cesnak: drvičky cesnaku do kuchyne

    Každá slovenská kuchyňa pozná význam cesnaku. Jeho zdravotných účinkov, jeho chuti, ale aj arómy. Patrí do gulášu, tradične k našim mäsovým jedlám, milujeme ho v zálievkach a polievkach. Veď už len taká cesnačka v bochníku patrí v niektorých reštauráciách k veľkým trhákom. Cesnak sa dá spracovať rôzne, no pre dosiahnutie ľahko rozvariteľnej konzistencie, či pre rýchle rozpučenie cesnaku používame lisy. Tie, ktoré si strúčiky natlačia pomocou pohybu ruky cez drobní dierky a tým sa cesnak zlisuje. Pravdou je, že naozaj dobrý lis sa spozná podľa reálnej práce s ním. Ten najlepší je ten, v ktorom nezostane veľa cesnaku a vy tak nemusíte cesnak samotný vo vnútri krútiť všetkými smermi, len aby ste pri lisovaní samotnom získali čo najviac. Najlepší lis je ten, ktorý nepotrebuje žiadne prídavné súčiastky mimo vlastnú konštrukciu. Na druhej strane, musí sa dať dobre umyť, čo je niekedy problém. Držíme prsty pri správnom výbere.

  • MAKRO - Lis na cesnak Diamant

    MAKRO - Lis na cesnak Diamant

    5,10 € skladom
    Do obchodu
  • Lis na cesnak LUX saten

    Lis na cesnak LUX saten

    10,19 € skladom
    Do obchodu
  • MAKRO - Lis na cesnak Premio

    MAKRO - Lis na cesnak Premio

    6,16 € skladom
    Do obchodu