• Brúsky na nože a typy brúsok na brúsenie čepelí

    Brúska je zachovávateľom ostrých nožov. Každá správna kuchyňa a správny šéfkuchár udržiava svoje nože ostré. Brúsok existuje niekoľko druhov. V kuchyniach sa používajú železné s drsným povrchom tyčové s vlastnou rúčkou a dodávané sú často ako súčasť sady nožov. Bežné sú tie, ktoré využívajú brúsne kamene, špeciálne zmesi, alebo prírodný materiál, ktorý svojimi vlastnosťami a uhlovou úpravou dokáže ostriť čepele, napríklad tým, že nôž prechádza po nastavenej ceste v malom zariadení. To, čo je žiaľ nebezpečné a stále si to nepripúšťa mnoho domácich majstrov a kuchárov, je ostrenie noža a nutnosť jeho umytia. Okamžitý vstup ostreného noža na potraviny znamená nasadiť železný prach do potraviny. Neexistuje jednoznačný názor, že takto železom znečistená potravina nie je zdraviu škodlivá. Preto sa majte na pozore a po brúsení vždy nôž dôkladne umyte.

  • Ocielka 3227 malá 38 cm

    Ocielka 3227 malá 38 cm

    21,10 € skladom
    Do obchodu
  • Ostrič nožov

    Ostrič nožov

    2,16 € skladom
    Do obchodu
  • MAKRO - Ostrič na nôž dlhý Chilli, čepeľ 18,5 cm

    MAKRO - Ostrič na nôž dlhý Chilli, čepeľ 18,5 cm

    1,50 € skladom
    Do obchodu
  • Orava BN-40

    Orava BN-40

    17,90 € skladom
    Do obchodu
  • Orava BN-50

    Orava BN-50

    49,90 € skladom
    Do obchodu
  • Ostrič nožov 36cm

    Ostrič nožov 36cm

    2,50 € skladom
    Do obchodu
  • Ostrič nožov a nožníc

    Ostrič nožov a nožníc

    2,00 € skladom
    Do obchodu